Kotlety wieprzowe w sosie sojowym

Pyszne kotlety schabowe w Sosie sojowym Kikkoman

Czas Przygotowania 80 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Amerykańska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy

  •        4 kotlety wieprzowe

  •        1 pomidor

  •        300 g ziemniaków

  •        4 łyżki dżemu morelowego

  •        2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

  •        1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu

  •        Oregano

  •        Tymianek

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Do pojemnika blendera włóż dżem, oliwę z oliwek oraz 8 łyżek Sosu  sojowego Kikkoman. Całość dokładnie zblenduj na gładką masę. Przypraw  pieprzem. Powstałą marynatę  wylej na kotlety, dokładnie obtocz z każdej  strony.

  2.  Marynuj przez 40-50 minut. Piecz góra-dół przez 10 minut w 200°C lub w termoobiegu 180°C.

  3.  Po tym czasie obróć kotlety na drugą stronę. Połóż pokrojone w plasterki  pomidory skropione oliwą, 2 łyżkami Sosu sojowego Kikkoman, posyp  oregano i tymiankiem.

  4.  Podkręć temperaturę do 230°C i piecz przez kolejne 12-15 minut. Ugotuj  ziemniaki, a następnie je utłucz.

  5.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
1000 ml
Naklejki
vegan
31,99 zł