Dip hummusowy z sosem sojowym

Aromatyczny dip hummusowy

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy

  •        200 g gotowanej ciecierzycy (lub z puszki)

  •        8 łyżek wywaru do gotowania lub wody z puszki ciecierzycy

  •        1 ząbek czosnku

  •        2 łyżki tahini (lub prażonego sezamu)

  •        4 łyżki oliwy z oliwek

  •        2 łyżki soku z cytryny

  •        1 łyżka cukru

  •        1 łyżeczka papryki w proszku

  •        1 łyżeczka kminku

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Obierz czosnek i posiekaj na grubo.

  2. Czosnek wraz z pozostałymi składnikami umieść w naczyniu i zblenduj do uzyskania jednolitej masy.

  3. Do gotowego dipu dodaj oliwę z oliwek oraz Sos Sojowy Kikkoman, dla dekoracji posyp suszoną kolendrą i papryką.

  4. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
1000 ml
Naklejki
vegan
31,99 zł